Doğanın Güzellikleri İçerisinde Mutlu ve Huzurlu Bir Yaşam

Atlantis Blokları Isı Yalıtım Bilgilendirmesi  ( 09.04.2016 )


Sayın Atlantis Blokları Sakin ve Kat malikleri

Bildiğiniz üzere Atlantis bloklarının çatı, balkon ve dış cephelerinde oluşan deformasyonların tamiri, gerekli su yalıtımlarının yapılması ve blokların boyatılması için 2 Mart 2016 Çarşamba akşamı Atlantis blokları temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantıda Blok temsilcilerinin önerisi konunun tüm Atlantis Blokları Kat Malikleri/sakinlerinin çağrıldığı bir toplantıda görüşülmesi idi. Bu nedenle tüm atlantis blok sakinleri 13.03.2016 Pazar yapılan ikinci bir toplantıya davet edildi ve konu tüm ayrıntıları ile ele alınıp tartışıldı.

13.03.2016 günü yapılan toplantıda blokların su yalıtım önemi vurgulanarak öncelikle çatı,balkonların ve dış cephenin su yalıtımın yaptırılması ve sonra boya işleminin yapılması öncelikle ele alındı. Yalıtım eksiklği nedeniyle oluşan sıva dökülmelerinin binalarda korozyona sebebiyet verdiği ve giderek tehlike arz ettiği bilgisi paylaşıldı.

Isı yalıtımı konusunda ise çatı izolasyonlarının yapılması ve tüm dairelerin termostatik vana kullanımı halinde önemli bir ısı tasarrufu sağlanmasının mümkün olduğu, Atlantis bloklarının giriş katları dış cephelerinde bulunan taş döşemeler ve bina cephesinde yer alan dekoratif ateş tuğla kaplamaları nedeniyle pahalı ve uygulaması zahmetli bir çözüm olduğu bilgisi verilmiştir.

Ayrıca atlantis bloklarında daha önce yapılan termal kamera analizleri baz alındığında bu bloklarda ısı kaybının %15-20 arasında olduğu ve yukarıda bahsi geçen çatı yalıtımı ile termostatik vana uygulaması ile tolere edilebilecek bir kayıp olduğu düşünülmektedir.

Yönetim kurulumuz konu hakkında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde dış cephe tamir boyama işleri ile çatı ve balkon yalıtımları konusunda gerekli şartnameleri hazırlamış bu konuda karar alacak bloklar için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Kat mülkiyeti kanunu ve site yönetim planı gereği ortak alan niteliğinde olan çatı ve dış  cephe onarım yalıtım ve boyama işleri site yönetiminin sorumluluğundadır. Sözkonusu işlere başlayabilmek için blok sakinlerinin 4/5 oranında çoğunluğu sağlaması ve Blok temsilcileri aracılığı ile site yönetimine başvurması gerekmektedir.

Sitemizde 28 adet Atlantis bloğu bulunmakta olup yapılacak bir planlama ile 2-3 yıl içinde tüm blokların yalıtım tamirat ve boya işlerinin tamamlanması planlanmaktadır.

Yönetimimizce hazırlanan şartnameye uygun olarak Yalıtım, çatı balkon ve cephe boyaması işleri için üç ayrı firmadan üç değişik malzeme için teklifler alınmış yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Takdir edilmelidir ki toplu olarak ihale edildiğinde sözkonusu işlerin maliyeti daha düşük olacaktır. Ayrıca uygulama safhasında planlı ve düzenli bir çalışma ortamı sağlanacağından sözkonusu işler süresince siz değerli komsularımızın daha az rahatsız olmaları söz konusudur.

Ekte verilen proje bilgilerini dikkatle incelemenizi bekliyor, varsa sorularınızı yönetim ofisine iletmenizi istiyoruz. Bloklarda çoğunlukların sağlanmasını takiben mütahit firma seçimi yapılacak olup çalışmalara yaz aylarında başlanması planmaktadır.

Bilgilerinize sunarız

Saygılarımızla

 

Yönetim Kurulu

 

 

 

 

 

 

Not: Blokta yapılacak yalıtım işlemlerinin detayları ve alınan teklifler internet sitemizde duyurular bölümünde bilgilerinize sunulmuştur.